Werkwijze

gallery/banner

Van Hoes Oet is ontstaan door de liefde voor dieren. Cynthia haalt enorm veel plezier uit het zorgen- en het contact met en voor dieren. Van Hoes Oet vindt het enorm belangrijk om te kijken vanuit de behoeftes van het dier.

U vertrouwt de zorg van uw dier natuurlijk niet zomaar aan iedereen toe. Daarom komt Van Hoes Oet graag langs, voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en kijken we wat er mogelijk is. Laten we de algemene voorwaarden bij u achter en tekenen we samen de overeenkomst en sleuteloverdracht. De sleutel wordt enkel met de naam van uw dier gelabeld, uw adres of naam komt er niet op te staan.

Dierenzorg

Durft u zelf niet de nagels van uw konijn te knippen? Of is het geven van medicatie toch nog wat lastig? Misschien bent u wel zwanger en mag u daarom geen kattenbak verschonen? Heeft u een vraag over iets anders dan dierenzorg tijdens uw afwezigheid, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Van Hoes Oet.

Omdat Van Hoes Oet het belangrijk vind om vanuit de behoeftes van het dier te kijken is de zorg, aan huis, voor uw huisdieren dan ook in de meeste gevallen het meest passend. Het dier is thuis, in zijn eigen vertrouwde omgeving en wordt daar verzorgd met zijn eigen spullen. Wat resulteert in een dier wat zich vaak prettiger voelt.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan Van Hoes Oet uw dier(en) en uw woning leren kennen. Eventuele bijzonderheden worden besproken.

U krijgt na het kennismakingsgesprek een factuur voor de periode van uw afwezigheid. U betaalt deze factuur uiterlijk 7 dagen voordat de periode van uw afwezigheid start.

Een standaard dagelijks bezoek (30 min) bij Van Hoes Oet bestaat uit:

 • Eten geven
 • Drinken verversen
 • Spelen/aandacht geven
 • Post uit de brievenbus halen
 • Schoonhouden van de ruimte waarin het dier zich het meeste bevind (bijv. rond de kattenbak of konijnenhok, ligplekjes enz.)
 • Eventueel medicatie geven
 • Regelmatig een update met foto’s of filmpjes
 • Bij katten:
  • Uitscheppen kattenbak en indien nodig schoonmaken
  • Opruimen ven eventuele ongelukjes (urine, ontlasting, braaksel)

Daarnaast kunnen wij tegen een meerprijs ook voor de volgende zaken zorgen:

 • Binnen planten water geven
 • Tuinplanten/gazon water geven
 • Container buiten zetten en weer ophalen

Ook zijn er korte bezoeken, voor bijvoorbeeld konijnen of pluimvee. En mocht u zelf nog een verzoek hebben? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden.

Wanneer u weer thuiskomt, neemt u contact op met Van Hoes Oet om dit te melden. Krijgen wij geen bericht, dan gaan wij er van uit dat u nog afwezig bent en zullen wij alsnog komen om voor uw dier(en) te zorgen. Op deze manier bent u er zeker van dat uw dier(en) verzorgd worden, mocht er tijdens uw terugreis toch vertraging zijn.

Als de afgesproken periode is afgelopen neemt Van Hoes Oet contact met u op om te horen of alles naar wens is geweest en een afspraak te maken voor het terug brengen van uw sleutel.

Uitlaatservice

Heeft u geen tijd voor een (lange) wandeling? Of u bent (tijdelijk) niet in staat om uw hond uit te laten?

Wat de reden ook is, bij Van Hoes Oet kunt u terecht om uw hond toch van die wandeling te laten genieten. De wandelingen die Van Hoes Oet aanbiedt zijn gewoonlijk tussen half 11 in de morgen en 3 uur in de middag.

Van Hoes Oet kan u hond zowel individueel, als in een kleine groep uitlaten, dit is afhankelijk van de route en uw wensen. Alle honden die door Van Hoes Oet worden uitgelaten krijgen tijdens de wandeling een penning van ons, aan hun halsband of tuig, mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, dan kunnen ze Van Hoes Oet bereiken.

Kan uw hond (nog) niet loslopen, dan is dit geen probleem. Van Hoes Oet is in het bezit van een lange flexilijn en eventueel een sleeplijn. Zo kan uw hond toch genieten van een gelimiteerde vrijheid.

Een wandeling duurt ongeveer 20 minuten, maar we vinden het belangrijk om naar ieder individu te kijken, sommige honden hebben meer tijd nodig en sommige wat minder.

Na afloop van de wandeling wordt uw hond door Van Hoes Oet handdoek droog thuis gebracht.

De betaling is altijd vooraf.